Blog

RoyalHaskoningDHV viert Dag van de Duurzaamheid

Op 10-10-2013 viert ook Royal HaskoningDHV de Dag van de Duurzaamheid. We laten dan zien hoe we in ons dagelijks werk bezig zijn met het verduurzamen van de wereld. Het zwaartepunt van onze activiteiten op 10-10 ligt in Nijmegen. Daar zijn we gastheer van het symposium over circulaire economie en energietransitie. Aan het einde van het programma geven we het startsein voor onze nieuwe dienst: Recover-E®

 

Het symposium dat plaatsvindt in ons kantoor aan de Barbarossastraat is georganiseerd door Power2Nijmegen en het Regionaal Nijmeegs Centrum voor Technologie. Met lezingen en workshops gaan de betrokken partijen met elkaar verder werken om van Nijmegen een energieneutrale stad te maken. Centrale thema’s zijn duurzame energie en hergebruik van grondstoffen. Royal HaskoningDHV is projectmanager van Power2Nijmegen.

 

Recover-E® gaat vandaag officieel van start. Hierin werken Royal HaskoningDHV en SiSo samen met grote bedrijven en kennisinstellingen aan innovaties voor de invulling van de circulaire economie. We zorgen dat specifieke productstromen zoals laptops gebruik maken van nieuwe innovatieve technieken voor recycling. Royal HaskoningDHV is het eerste bedrijf dat laptops aanschaft volgens dit systeem.

 

De Nijmeegse wethouder Hannie Kunst geeft vandaag het startsein voor de verbouwing van het Nijmeegse stadhuis. Met (dak)isolatie, triple glas, zonnepanelen en andere maatregelen. Hiermee zal het f-energielabel van het gemeentehuis veranderen in een b-energielabel en bespaart de gemeente ruim 65.000 euro en 1041 ton CO2 per jaar. De CO2-besparing staat gelijk aan het energieverbruik (gas en elektra) van 208 woningen.
Na de verduurzaming van het stadhuis volgen andere gemeentelijke gebouwen. Het geld dat bespaard wordt met betere isolatie, HR++-glas, zonnepanelen en andere maatregelen gebruikt de gemeente om meer gebouwen in een betere staat te krijgen en duurzamer te maken.
Als beheerder van de gemeentelijke vastgoedportefeuille ondersteunt Royal HaskoningDHV Nijmegen bij haar streven naar het verduurzamen van haar panden (ongeveer 600 panden, waaronder scholen, eigen huisvesting, wijkcentra, maar ook theaters en parkeergarages).